Backpacker

Backpacking – Definitionen på frihed!
Overvejer du at rejse til udlandet som backpacker? Lær om rejselivet, og læs nogle gode råd nu, som vil spare dig penge og besvær, når du er afsted…

Backpacker og backpacking – Hvad vil det sige?

At rejse som backpacker betyder for de fleste at rejse med rygsæk på et lille budget. For mange er backpacking den ultimative rejseform. Man oplever en enorm følelse af frihed, og man har uendelige muligheder for at få fantastiske oplevelser. En backpacker dropper generelt de fancy hoteller og dyre restauranter, og får sine penge til at række til mange flere vilde oplevelser..

Bestil en flybillet, pak en rygsæk og få oplevelser for livet! Det er sådan set opskriften. Det er en stor beslutning man skal tage, når man overvejer om man skal rejse afsted, men du vil med garanti aldrig fortryde det! At rejse som backpacker er simpelthen som at være i en anden verden, og mange danskere er i dag “afhængige” af backpacking. Det startede med at skulle være en oplevelse-for-livet-rejse som backpacker i et sabbatår, men endte med at være den første af en livslang række backpacker ture.

Hvis du er en af de unge, der holder et par mere eller mindre velfortjente sabbatår, er der ikke noget at sige til det. Hvorfor ikke få oplevelser for livet, og nyde at man er ung, samtidigt med at man udvikler sig som menneske? Selvom politikkerne gerne vil have de unge hurtigt igennem uddannelsessystemet, ved de også godt, at et sabbatår som bliver brugt rigtigt, kan give de unge så uendeligt meget igen. Undersøgelser viser desuden, at unge der ikke har haft et sabbatår i langt højrere grad dropper ud af deres videregående uddannelser. Et udmærket argument hvis dine forældre ikke kan se idéen i, at du rejser jorden rundt for din børneopsparing!

Et lignende begreb kaldt “flashpacking” er indenfor de sidste par år blevet ret så udbredt. Som navnet antyder er det ikke et lavt budget flashpackerne rejser på, og man ser dem da også ofte med kufferter i stedet for den tradionelle rygsæk. Mange traditionelle backpackere mener, at det er en lidt fesen måde at rejse på, men for folk der der bange for idéen om vandrehjem, billig offentlig transport og en dag uden et bad, er det en meget god mulighed. Flere og flere vælger at lave en blandning, og det fungerer godt for mange af os, som er vant til at have det så godt her i lille Danmark.

Dine tanker om at være backpacker

Inden du tager ud i verden skal du gøre dig klart, hvad det er du vil med rejsen. Hvad er dine prioriteter?

Vil du møde nye spændende kulturer, på den anden side af jorden, og konstant blive påvirket af de mange indtryk du møder?
Vil du slå dig løs på en tropeø, hvor du kan lade bekymringerne blive hjemme, drikke cocktails på stranden og feste natten lang?
Vil du ud at opleve den fantastiske natur, man ikke har fantasi til at forestille sig eksisterer, og vil du bestige bjerge, og blive belønnet med fantastiske solnedgange og livsbekræftende oplevelser?

Det første du skal gøre, er at beslutte dig for, hvor lang tid du vil afsted, og finde ud af hvilket budget du råder over. Disse to ting hører som regel sammen, men noget andet man skal beslutte sig for tidligt er, hvor man vil hen af. Hvis du vil på jordomrejse er en god fremgangsmåde at lave en lille liste, hvor skriver de 5-10 lande man helst vil til. Så får du et overblik, og du kan dernæst begynde at prioritere, hvor du helst vil hen, ved at sætte tal ud for landene. Dette er smertefrit, og drømmene kan få frit løb, men så kommer den sværere del, hvor du skal sortere lande fra, ud fra hvor stort dit budget er. Det er fx ikke realistisk at tage på en klassisk jordomrejse på 3 mdr. til Thailand – New Zealand – Australien – USA for 40.000 kr., hvorimod det giver mere mening hvis din rute fx er Thailand – Vietnam – Indonesien – Mexico!

Meget mere om backpacker økonomi og budget her.

line